ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (12Η ΕΚΔ.)

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (12Η ΕΚΔ.)

9789603949473
Η «Κινησιολογία: Επιστημονική βάση της ανθρώπινης κίνησης» παραμένει ως το απόλυτο βιβλίο κινησιολογίας για τους φοιτητές. Η 12η έκδοση συνεχίζει την παράδοση του κειμένου πάνω στην εξέταση της ανθρώπινης κίνησης μέσω μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης της ανατομίας και της εμβιομηχανικής και εφαρμόζει αυτήν τη γνώση σε ένα ευρύ φάσμα κινητικών δεξιοτήτων. Αυτή η έκδοση εξακολουθεί να καλύπτει τη σύγχρονη φοίτηση πάνω στην εμβιομηχανική, καθώς εφαρμόζεται στις κινητικές δεξιότητες.
Συγγραφέας NANCY HAMILTON , WENDI WEIMAR , KATHRYN LUTTGENS
Επιμέλεια ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΟΦΤΣΟΣ
ISBN 9789603949473
Σελίδες 607
  • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€ Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
  • 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα
  • Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές
70,00 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα
Χωρίς απόθεμα
Η «Κινησιολογία: Επιστημονική βάση της ανθρώπινης κίνησης» παραμένει ως το απόλυτο βιβλίο κινησιολογίας για τους φοιτητές.
Η 12η έκδοση συνεχίζει την παράδοση του κειμένου πάνω στην εξέταση της ανθρώπινης κίνησης μέσω μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης της ανατομίας και της εμβιομηχανικής και εφαρμόζει αυτήν τη γνώση σε ένα ευρύ φάσμα κινητικών δεξιοτήτων.
Αυτή η έκδοση εξακολουθεί να καλύπτει τη σύγχρονη φοίτηση πάνω στην εμβιομηχανική, καθώς εφαρμόζεται στις κινητικές δεξιότητες.
• Ένα αναθεωρημένο κεφάλαιο, «Το κέντρο βάρους και η σταθερότητα», αποτυπώνει τη σχέση μεταξύ στατικών και δυναμικών θέσεων, τη σταθερότητα και τη βαρύτητα. Το κεφάλαιο περιλαμβάνει μια πιο δυναμική οπτική στην εφαρμογή της θέσης αλλά και των παραγόντων που επιδρούν στη σταθερότητα και στη δαπάνη ενέργειας της θέσης. • Μια πιο βελτιωμένη ερμηνεία και μελέτη ενός αποτελεσματικού προγράμματος εκτάσεων και χαλάρωσης. • Εκτεταμένη και αναθεωρημένη κάλυψη της δυναμικής προπόνησης και των τύπων ασκήσεων για μυϊκή ενδυνάμωση, η οποία διδάσκει στους φοιτητές μια κινησιολογική προσέγγιση στην εξέταση των ασκήσεων που αποβλέπουν στην καλή φυσική κατάσταση. • Εκτεταμένη ανάλυση στην επίδραση της παχυσαρκίας στο βάδισμα. • Μια εις βάθος διαπραγμάτευση πάνω στην προώθηση του αναπηρικού αμαξιδίου και της χρήσης του για συγκεκριμένους σκοπούς. • Ενημερώσεις πάνω στη χρήση των οργάνων με φωτογραφικό υλικό.

Περιεχόμενα

Πρόλογος δωδέκατης έκδοσης x 1 Εισαγωγή στη μελέτη της κινησιολογίας 1 Μέρος Ι: Ανατομικές και φυσιολογικές βασικές αρχές της ανθρώπινης κίνησης 2 Το μυοσκελετικό σύστημα: ο σκελετός και οι κινήσεις του 20 3 Το μυοσκελετικό σύστημα: οι μύες 42 4 H νευρομυϊκή βάση της ανθρώπινης κίνησης 65 5 Το άνω άκρο: η ωμική ζώνη 90 6 Το άνω άκρο: ο αγκώνας το αντιβράχιο ο καρπός και το χέρι 119 7 Tο κάτω άκρο: ισχίο και πυελική ζώνη 148 8 Το κάτω άκρο: το γόνατο η ποδοκνημική και το πόδι 170 9 Η σπονδυλική στήλη και ο θώρακας 203 Μέρος ΙΙ: Βασικές αρχές εμβιομηχανικής 10 Oρολογία και μέτρηση στην εμβιομηχανική 242 11 Η περιγραφή της ανθρώπινης κίνησης 255 12 Οι συνθήκες της γραμμικής κίνησης 278 13 Οι συνθήκες της στροφικής κίνησης 315 14 Κέντρο βάρους και σταθερότητα 345 Μέρος ΙΙΙ: Κινητικές ικανότητες: αρχές και εφαρμογές 15 Κινησιολογία της άσκησης και της φυσικής κατάστασης 375 16 Μετακίνηση αντικειμένων: ώθηση και έλξη 399 17 Μετακίνηση αντικειμένων: ρίψη πλήξη και λάκτισμα 415 18 Μετακίνηση: στέρεη επιφάνεια 432 19 Μετακίνηση: υδάτινο περιβάλλον 462 20 Μετακίνηση: με ανάρτηση και χωρίς υποστήριξη 479 21 Πρόσκρουση 496 22 Χρήση οργάνωνγια την ανάλυση της κίνησης 507 Παραρτήματα 525 Γλωσσάρι 570 Ευρετήριο 575
Είδος προϊόντος
Βιβλία
Εκδότης
Εκδ.Παρισιάνου
Επιστημονικό πεδίο
Ανατομία Φυσιολογία
Μυοσκελετικά

Σχετικά προϊόντα

(There are 13 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password