ΕΙΔΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 99 προϊόν

Διαβάστε περισσότερα για το ΕΙΔΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ...
[su_spoiler title="Διαβάστε περισσότερα για τα Είδη Φυσικοθεραπείας της Healthaction"] Η φυσικοθεραπεία αποτελεί πλέον μια απο τις σημαντικότερες ειδικότητες στη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Όλα τα μυοσκελετικά,νευρολογικά, καρδιολογικά, λεμφολογικά και κινητικά προβλήματα αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στα χέρια ενός φυσικοθεραπευτή.

Φυσικοθεραπεία και σύγχρονος τρόπος ζωής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνήθως υπαγορεύει ένα καθιστικό μοτίβο εργασίας. Αυτό με το μοτίβο με τη σειρά του προκαλεί μυϊκές ανισορροπίες και αρθρικούς εκφυλισμούς ακόμα και σε μικρές ηλικίες. Πολύ συχνά επίσης οι εργαζόμενοι ακολουθούν λανθασμένα εργονομικά πρότυπα προκαλώντας ολοένα και συχνότερους τραυματισμούς. Η έλλειψη άσκησης, το στρές και η κακή διατροφή συμβάλουν επίσης σε ημιτελείς αποκαταστάσεις τραυματισμών, οδηγώντας τελικά σε χρόνια επώδυνα σύνδρομα που βασανίζουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ασθενών. Η φυσικοθεραπεία είναι τις περισσότερες φορές η κατάλληλη λύση.

Φυσικοθεραπεία και μυοσκελετικά προβλήματα

Μυοσκελετικά προβλήματα καλόυμε όλα εκείνα τα επώδυνα συμπτώματα που οφείλονται σε τραυματισμό ή περιορισμό λειτουργίας κάποιας μυοσκελετικής δομής. Είναι τα πιο συχνά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε φυσικοθεραπευτής στην επαγγελματική του πορεία. Πλέον οι έρευνες έχουν προχωρήσει τόσο ώστε να δίνονται στα χέρια των θεραπευτών μια σειρά απο αποτελεσματικές τεχνικές και σύγχρονα φυσικά μέσα αντιμετώπισης. Manual Therapy, Τεχνικές μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης, Trigger point therapy, Βελονισμός, TENS, Clinical exercise, TECAR και πολλα ακόμα βρίσκονται στο ''θεραπευτικό οπλοστάσιο''.

Είδη Φυσικοθεραπείας και Trigger points

Κάθε άνθρωπος έχει στον μυϊκό ιστό και τις περιτονιακές δομές ευαίσθητα σημεία πυροδότησης πόνου, τα trigger points. Αυτά τα σημεία βρίσκονται σε λανθάνουσα μορφή, κοινώς ανενεργά. Σε κάποια στιγμή της ζωής μας μπορεί για διάφορους λόγους αυτά τα σημεία να ενεργοποιηθούν. Τότε είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά και επώδυνα. Η φυσικοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος να τα κατευνάσει κάποιος. Με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις μπορεί αντιμετωπιστούν. Το Ειδικό εργαλείο αντιμετώπισης Trigger points της Healthaction είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέσο φυσικοθεραπείας. Απλό στην κατασκευή του αλλά μπορεί να εισχωρήσει σε εν τω βάθει κατασκευές και δομές, ξεκουράζοντας παράλληλα τα χέρια του θεραπευτή.

Είδη Φυσικοθεραπείας και manual therapy

Τo manual therapy χρησιμοποιείται πλέον πολύ συχνά απο ένα πλήθος φυσικοθεραπευτών. Ο τρόπος αξιολόγησης, ο κλινικός συλλογισμος, οι χειρισμοί και το θεραπευτικό πλάνο της μεθόδου έχει συνήθως αξιοσημείωτα αποτελέσματα στους ασθενείς. Η healthaction παρέχει ορισμένα προϊόντα που μπορεί να φανούν χρήσιμα στη φυσικοθεραπεία με manual therapy. Τα γωνιόμετρα, οι ζώνες κινητοποίησης, σφήνες, τα θερμά και ψυχρά επιθέματα και τα λάστιχα ενδυνάμωσης αποτελούν καθημερινά εργαλέια της φυσικοθεραπείας, πολλώ δε μάλλον του manual therapy.

Είδη Φυσικοθεραπείας και νευρολογικά περιστατικά

Τα νευρολογικά περιστατικά είναι σχετικά πιο σπάνια, αλλά απαιτούν άμεση και εμπεριστατωμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση. Ο χρόνος μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος ή ο χειρότερος εχθρός καθώς κυριολεκτικά κάθε ημέρα μπορεί να είναι καθοριστική. Ειδικότερα σε περιστατικά όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια πολλαπλή σκλήρυνση η φυσικοθεραπεία ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην επάνοδο του ασθενούς και στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Φυσικά σημαντικό κομμάτι της φυσικοθεραπείας στα νευρολογικά είναι η ενδυνάμωση. Τα λάστιχα ενδυνάμωσης της thera-band αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για την σταδιακή μυϊκή ενεργοποίηση των ασθενών.

Είδη Φυσικοθεραπείας και λεμφοίδημα

Μια εκ γενετής διαταραχή, ένα σοβαρό ατύχημα, ένα χειρουργείο ή οι ακτινοβολήσεις κακοηθειών μπορεί να οδηγήσουν σε λεμφοίδημα. Το ανεπαρκές λεμφικό δίκτυο δεν θα μπορέσει να απομακρύνει το λεμφικό φορτίο και το οίδημα θα αρχίσει να μονιμοποιείται. Η φυσικοθεραπεία και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Η απομάκρυνση του λεμφικού υγρού και η σταθεροποίηση της περιοχής θα ακολουθηθεί απο την μέτρηση για κατασκευή συμπιεστικού ενδύματος. Η Healthaction παρέχει στους θεραπευτές, εκτός όλων των απαραίτητων υλικών περίδεσης και συμπίεσης, και την ειδική πλατφόρμα μέτρησης. Με το εργαλείο αυτό η μέτρηση γίνεται πολύ εύκολη και εξοικονομεί χρόνο τόσο στον ασθενή όσο και στο θεραπευτή. Επιπλέον οι μετρήσεις είναι πιο ακριβείς και ξεκούραστες. [/su_spoiler]

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password