ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ 32 προϊόν

Διαβάστε περισσότερα για το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ...

[su_spoiler title="Διαβάστε περισσότερα για το Βελονισμό και τις Βελόνες βελονισμού..."]

Τι είναι ο βελονισμός;

Είναι από τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στον πλανήτη. Όπως και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι γεννήθηκε στην Κίνα. Γρληγορα επεκτάθηκε και εφαρμόσθηκε εκτεταμένα σε όλες τις χώρες της Άπω Ανατολής. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καθιερωθεί σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα σε πολλές αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Μεγάλη Βρετανία). Οι αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αγγειοκινητικές δράσεις του τον έκανα σύντομα μια δάσημη θεραπευτική μέθοδο. Μάλιστα εκτεταμένες έρευνες έχουν δείξει πως ο βελονισμός μπορεί να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα για το ανοσοποιητικό,το ορμονικό ακόμα και το ψυχορυθμιστικό σύστημα του σώματος. Αυτές οι δράσεις του το έχουν καταστήσει αντικέιμενο περαιτέρω εφαρμογής και έρευνας σε πλήθος παθήσεων και ασθενειών.

Λειτουργει ο βελονισμός;

Η κλινική εμπειρία αναφέρει πως μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά περισσότερες από 100 παθήσεις από όλο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα αποτελέσματα είναι τόσο άμεσα και εμφανή, που οι ασθενείς κυριολεκτικά ενθουσιάζονται, παρα τις αρχικές διστακτικές σκέψεις καθώς δεν είναι ευχάριστο να εισάγει κάποιος βελόνες βελονισμού στο δέρμα.

Έχει παρενέργειες;

Ο βελονισμός, πολλές φορές επηρεάζει σημαντικά συστήματα του σώματος. Έτσι όταν εφαρμόζεται απο άρτια εκπαιδευμένους θεραπευτές στερείται παρενεργειών. Εάν όμως εφαρμοστεί απο ανειδίκευτο άτομο μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο σώμα εως και αντίθετα απο τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι είναι τα σημεία βελονισμού;

Τα σημεία βελονισμού αποτελούν τρισδιάστατες ανατομικές περιοχές του δέρματος και των μυών, συνήθως βρίσκονται στη πορεία περιφερικών νεύρων και νευρικών απολήξεων. Οι ιδιαίτερες ανατομικές, ηλεκτρικές, χημικές και μεταβολικές του ιδιότητες είναι υπεύθυνες για την εξειδίκευση, την εξατομίκευση και τη λειτουργικότητα των σημείων βελονισμού.

Ποιά είναι τα είδη βελονισμού

Τα βασικά είδη βελονισμού είναι ο παραδοσιακός κινέζικος, ο δυτικοευρωπαϊκός και η ξηρά βελόνα. Επιπλέον υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορούμε να επιλέξου ανάλογα με την περίσταση: ηλεκτροβελονισμός, ωτοβελονισμός , κρανιοβελονισμός, laser βελονισμός είναι οι λοιπές μέθοδοι που μπορούν να εφαρμοστούν. Ο παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός βασίζεται στα ενεργειακά κανάλια και είναι πιο ολιστικός σαν φιλοσοφία. Επίσης έχει ευρεία εφαρμογή σε ένα μεγάλο πλήθος ασθενειών και παθήσεων. Ο δυτικοευρωπαϊκός βελονισμός απο την άλλη αφορά το μυοσκελετικό σύστημα και βασιζόμενο στο gate control theory και την έκκριση οποιοειδών λειτουργεί τοπικά σε τραυματισμούς. Τέλος η μέθοδος ξηράς βελόνας αφορά την είσοδο πιο μακριάς βελόνας σε εν τω βάθει μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης, όπου με εκπόλωση γίνεται η λύση του trigger point. Εδώ χρειάζεται μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία γιατί ο θεραπευτής καλειται να είναι ακριβής στις κινήσεις του, καθώς μπαίνει σε εν τω βάθει δομές. Και πάλι ο βελονισμός εδώ βασίζεται στη δυτική κλασσική ιατρική σκέψη και όχι σε ενεργειακές θεωρίες και ολιστικά πρότυπα. Θα πρέπει να σημειωθεί και πάλι πως όλα τα είδη βελονισμού είναι αποτελεσματικά ανάλογα και με το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο θεραπευτής.

Βελόνες βελονισμού - Τι είναι;

Οι βελόνες βελονισμού είναι το μέσο της εφαρμογής. Πρόκειται για λεπτές ανοξείδωτες βελόνες απο ατσάλι ή ασήμι ενώ τελευταία έχουμε και βελόνες απο χαλκό για τον ηλεκτροβελονισμό. Οι βελόνες βελονισμού είναι αρκετά πιο λεπτές απο αυτές των ιατρικών βελόνων. Το πάχος τους είναι (0,16-0,35 mm) δηλαδή περίπου όσο το κεντρί ενός κουνουπιού. Για αυτό και συνήθως κατα την εισαγωγή τους στο δέρμα δεν αισθάνεται κάτι επώδυνο ο ασθενής. Οι βελόνες βελονισμού είναι μιάς χρήσεως φυσικά και μετά την χρήση τους θα πρέπει να απορρίπτονται σε ειδικά δοχεία απόρριψης βελονών. Οι βελόνες παραμένουν στα σημεία βελονισμού για 15 έως 45 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούνται.

Βελόνες βελονισμού και γενικές πληροφορίες

Μετά το βελονισμό ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τη δραστηριότητά του χωρίς πρόβλημα (να οδηγήσει, να εργαστεί, να διασκεδάσει). Οι θεραπείες εκτελούνται με συχνότητα δύο έως τρείς θεραπείες την εβδομάδα. Για μια πλήρη αγωγή απαιτούνται από 8 έως 12 συνεδρίες βελονισμού. Υπάρχει σαφές όριο το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορούν παράλληλα να λαμβάνονται φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής. Αυτά δεν αλλοιώνουν το αποτέλεσμα της θεραπείας. Ο βελονισμός δεν είναι μόνο ένα καλό παυσίπονο. Είναι μια θεραπεία που έχει μεσοπρόθεσμη – μακροπρόθεσμη δράση. Ένα καλό αποτέλεσμα διαρκεί μήνες ή χρόνια.

Βελόνες βελονισμού και παθήσεις

 • Αυχεναλγία
 • Οσφυαλγία – Ισχιαλγία, ραχιοπάθεια (ραχιαλγία)
 • Ινομυαλγία – Ιδιοπαθή σύνδρομα χρόνιου πόνου
 • Διαταραχές νεύρων, νευρικών ριζών και νευρικών πλεγμάτων,  νευροπάθειες
 • Αρθρίτιδα και περιαρθρίτιδες (τενοντίτιδες) αρθρώσεων άνω και κάτω άκρων
 • Μυϊκά άλγη (διάχυτα ή εντοπισμένα), ινομυαλγία

Άλλες ενδείξεις:

 • Ημικρανία, νευραλγία τριδύμου, κεφαλαλγίες τάσεως, πάρεση προσωπικού νεύρου,ίλιγγοι, εμβοές.
 • Αλλεργικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα.
 • Παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος (γαστρίτιδα, κολίτιδα)
 • Αγχώδης φοβική νεύρωση, νευροφυτικές διαταραχές, διαταραχές κύκλου ύπνου /εγρήγορσης, μνήμης, συγκέντρωσης και συμπεριφοράς, κατάθλιψη.
 • Δερματικές παθήσεις (Ακμή, ψωρίαση, έκζεμα, κνίδωση).
Βιβλία βελονισμού Είναι απολύτως σαφές πως η σωστή εφαρμογή του βελονισμού είναι αποτέλεσμα παρακολούθησης ειδικών σεμιναρίων και διαβάσματος εξειδικευμένων βιβλίων. Η Healthaction διαθέτει μια σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων σχετικά με το βελονισμό. Ωστόσο bestseller είναι το ελληνικό βιβλίο Βελονισμός-Εγχειρίδιο Τσέπης με τα σημαντικότερα σημεία βελονισμού. Γιατί Healthaction;

Ο βελονισμός είναι πλέον μια σημαντική θεραπευτική οντότητα και οι βελόνες βελονισμού είναι το μέσο εκείνο που θα μας επιτρέψει να έχουμε τα πολλαπλά ωφέλη του βελονισμού. Βελόνες βελονισμού υψηλής ποιότητας, σε διάφορα πακέτα και μεγέθη ώστε να βρίσκεται πάντα αυτό που χρειάζεστε! Αναλώσιμα βελονισμού αλλά και επιστημονικά βιβλία περιλαμβάνονται στην ποικιλία προϊόντων αυτής της κατηγορίας. [/su_spoiler]

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password