Κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης Jobst για άνδρες

Jobst for men AD (μέχρι το γόνατο)

Jobst για άνδρες

Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης απο την  Jobst. Η Jobst είναι ταυτισμένη με την αποτελεσματική θεραπεία συμπίεσης και την ποιότητα κατασκευής. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης της Jobst καλύπτουν τις θεραπευτικές και αισθητικές ανάγκες των ασθενών. Συνίσταται η συμβουλή απο ειδικό θεραπευτή ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη κάλτσα.

Κλάσεις συμπίεσης και πως να επιλέξω την κατάλληλη:

 • Κλάση 1 : Κουρασμένα και ''βαριά'' πόδια, πόδια με τάση να πρήζονται και στο ξεκίνημα φλεβίτιδας
 • Κλάση 2 : Διαγνωσμένη φλεβίτιδα, οίδημα, πρόληψη επανασχηματισμού φλεβικού έλκους, επιφανειακή θρομβοφλεβίτιδα και μετεγχειρητικά
 • Κλάση 3 : Χρόνια βαριά φλεβική ανεπάρκεια, λεμφοίδημα (κατόπιν συνεννοήσης με το θεραπευτή), μετά απο σκληροθεραπεία.

Για επιλογή μεγέθους δείτε ανάλογο τον πίνακα στις φωτογραφίες

Η Jobst διαθέτει μια πλήρη γκάμα καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ασθενών που πάσχουν από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια. Συμπληρώστε παρακάτω όλες τις επιλογές ώστε να αγοράσετε τις δικές σας!

 • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€ Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
 • 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα
 • Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές
50,00 €
με ΦΠΑ Delivery: 1 to 3 weeks
Κλάση συμπίεσης
Μέγεθος
Ποσότητα
Σε Απόθεμα

Γιατί πρέπει να φοράμε κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης;

Η κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι συνήθως η λύση για την συντηρητική θεραπεία για τη φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων.

Ο σκοπός τους είναι να ασκήσουν συμπίεση στις επιφανειακές φλέβες των κάτω άκρων μειώνοντας έτσι την ποσότητα του αίματος σε αυτές και βοηθώντας τις φλέβες στην επιστροφή του αίματος.

Έτσι αποκαθίσταται η υγιής κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα τη μείωση του οιδήματος και του αισθήματος κόπωσης στα κάτω άκρα. Επίσης γίνεται μια σωστή πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων όπως θρόμβοφλεβίτιδα.

Είναι απαραίτητο να φοράμε κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης;

Η κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι απαραίτητη όταν η κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα πρέπει να υποστηριχθεί λόγω παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με την κατάσταση των φλεβών.
Η παρατήρηση απο μέρους του ασθενούς αποτελεί το πρώτο βήμα διάγνωσης προβλήματος. Έτσι αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα ή αντιμετωπίζετε συχνά πρήξιμο ή πόνο είναι μια ένδειξη ώστε να κινητοποιήθειτε.
Ειδικά αν τα συμπτώματα εντείνονται τη νύχτα είναι απαραίτητο να αναζητήσετε ιατρική διάγνωση από ειδικό γιατρό (αγγειοχειρούργο, αγγειολόγο, φλεβολόγο).
Ο ειδικός θα μπορέσει να εντοπίσει τα αίτια της δυσλειτουργίας προτείνοντας για εσάς τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης.

Οι συνήθεις περιπτώσεις στις οποίες συνίσταται η κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι:

 • Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
 • Η εν τω βάθη φλεβική θρόμβωση
 • Οι κιρσοί
 • Οι αραχνοειδείς φλέβες
 • Η εγκυμοσύνη
 • Το σύνδρομο του επιβάτη (αδράνεια των ποδιών στα συχνά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν ή αεροπλάνο)

Διαβαθμισμένη συμπίεση. Το ακούμε συχνά αλλά τι εννοούμε;

Οι φλέβες δεν έχουν τρόπο να αποστέλουν το αίμα πίσω στην καρδιά παρα μόνο μέσω της μυϊκής ενεργοποίησης και της ακολουθούμενης συμπίεσης.
Έτσι όταν παραμένουμε ακίνητοι, οι δυνάμεις της βαρύτητας αυξάνουν την πίεση μέσα στις φλέβες των ποδιών, με αποτέλεσμα στο επίπεδο του αστραγάλου να ασκείται και να γίνεται αισθητή η μέγιστη πίεση, ενώ αυτή μειώνεται σταδιακά προς την κνήμη μέχρι τον μηρό και το σώμα.
Η πίεση αυτή μετριέται σε χιλιοστά στήλης υδραργύρου (mmHg) και εξαρτάται από την κάθετη απόσταση της καρδιάς μέχρι το πόδι.
Περίπου 86 mmHg πίεσης εφαρμόζεται μέσα στις φλέβες του αστραγάλου ενός ενήλικα ύψους 1.70 εκ. σε όρθια και ακίνητη στάση σώματος ενώ αντίστοιχα στην άνω κοίλη φλέβα περίπου 2 mmHg. Εαν αυτή η διαδικασία της ακινησίας και της συσσώρευσης αίματος είναι συχνή, αρχίζει να δημιουργείται μια μόνιμη διάταση των φλεβών και τελικά μια μόνιμη παθολογική κατάσταση.
Η παθολογία αυτή ξεκινά με απλά συμπτώματα όπως αίσθηση κοπωσης και συνεχίζεται με πιο σοβαρές μορφές φλεβικής ανεπάρκειας.
Η κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης έρχεται να δώσει την επιθυμητή συμπίεση ώστε να επιστραφεί το αίμα στην καρδιά. Εφαρμόζει διαφορετικές συμπιέσεις στο πόδι ανάλογα με την τάση του αίματος στο κάθε σημείο. Η μεγαλύτερη συμπίεση εφαρμόζεται στον αστράγαλο και μειώνεται σταδιακά προς τον μηρό. Συγκεκριμένα η κατανομή της πίεσης είναι 100% στον αστράγαλο, 50%-80% στην κνήμη και 20%-40% στον μηρό (βλ. εικόνα)
Η εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης συμπίεσης αυξάνει την πίεση υποδόρια, δηλαδή στους ιστούς κάτω από το δέρμα, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της διόγκωσης των επιφανειακών φλεβών και αποκόπτει επίσης την συμφόρηση του αίματος, η οποία όταν είναι χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργική ανεπάρκεια των φλεβών.
Επίσης, η συμπίεση των ιστών αυτών μεταφέρει το συσσωρευμένο υγρό πίσω στα τριχοειδή αγγεία αποτρέποντας την υπερχείλιση υγρών από αυτά, με τα γνωστά αποτελέσματα οιδήματος και διόγκωσης.

Γιατί να επιλέξω κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης;

Ο σχεδιασμός της κάλτσας έτσι ώστε να προσφέρει εξατομικευμένη συμπίεση ανάλογα με το άτομο, την καθιστά απαραίτητη ακόμα και για προληπτικούς λόγους. Για κάθε άτομο και παθολογία υπάρχει και μια αντίστοιχη κάλτσα.
Η επιλογή θα πρέπει να βασίζεται σε σωστή μαθηματική μέτρηση του άκρου σε συνδυασμό με την επιθυμητή για κάθε παθολογία δράση.
Η ανακούφιση και η άνεση που προσφέρει η κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι επίσης απο τα θετικά ωφέλη.

Χρήζει το υγιές πόδι εφαρμογής με κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης;

Προληπτικά, ειδικά εαν η καθημερινότητα ενός ατόμου απαιτεί πολύωρη ορθοστασία ή ακινησία τότε η εφαρμογή ελαστικών καλτσών τις ώρες αυτές ενδείκνυται. Απλά θα πρέπει να εφαρμοστεί η μικρότερη κλάση συμπίεσης. (κλάση 1).
Πάντα η συμβουλή ενός ειδικού είναι επιθυμητή ώστε να γίνει η σωστή επιλογή.

Ποια είναι η κατάλληλη χρήση των καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης;

Οι ελαστικές κάλτσες εφαρμόζονται κατά την διάρκεια της ημέρας και αφαιρούνται κατά τον βραδινό ύπνο και αυτό διότι την ημέρα το οίδημα και η συσσώρευση του αίματος αυξάνονται λόγω βαρύτητας ενώ το βράδυ μειώνονται αισθητά.
Μόνο σε περίπτωση που ο ιατρός σας σας συμβουλέψει να τις χρησιμοποιήσετε και το βράδυ πραγματοποιήστε το. Επίσης σε περιπτώσεις πρόληψης οι κάλτσες ενδείκνυται να εφαρμόζονται κατά την διάρκεια της ακινησίας ή της ορθοστασίας.  

Αντενδείξεις:

 • Ισχαιμία
 • Σηπτική φλεβίτιδα του ποδιού
 • Phlegmasia cerulea dolens
 • Μη ελεγχόμενη καρδιακή ανεπάρκεια

Η εφαρμογή με κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης πρέπει να γίνεται με προσοχή όταν παρουσιάζονται τα παρακάτω:

 • Δερματικές λοιμώξεις
 • Ακινησία (περιορισμός στο κρεβάτι)
 • Δερματικές κηλίδες
 • Ευαισθησία του κάτω άκρου
 • Μολύνσεις στο δέρμα
Ανατομική περιοχή
Κάτω άκρα
Είδος προϊόντος
Συμπιεστικά ενδύματα φλεβικού
Κατασκευαστής
BSN jobst

Σχετικά προϊόντα

(There are 9 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password