ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

9789603946618
Κάθε μουσικός, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, κατά τον χειρισμό μουσικών οργάνων εκθέτει το σώμα του σε σημαντικές φορτίσεις. Υπερφόρτιση του μυϊκού συστήματος, ιδιαίτερα στην περιοχή των ώμων και του αυχένα, και ασύμμετρες στάσεις της σπονδυλικής στήλης είναι οι συνήθεις συνέπειες. Η προαναφερθείσα κατάσταση οδηγεί σε επώδυνες εντάσεις («πιασίματα») ή ακόμα και σε βλάβες του μυοσκελετικού συστήματος, με συνέπεια λειτουργικές διαταραχές του τελευταίου.
Συγγραφέας GERD SCHNACK
Επιμέλεια ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ISBN 9789603946618
Σελίδες 174
  • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€ Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
  • 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα
  • Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές
20,00 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα
Χωρίς απόθεμα
Στο βιβλίο  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ οι περιγραφόμενες στρατηγικές υγείας στο ανά χείρας βιβλίο μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις λειτουργικές διαταραχές: • Με τη μέθοδο εντατικών διατάσεων οι ευαίσθητοι και μειωμένοι σε μήκος στατικοί μύες διατείνονται επανειλημμένα και προσεκτικά. • Μέσω ασκήσεων ενδυνάμωσης ενισχύονται οι εξασθενημένοι δυναμικοί μύες.
Οι ασκήσεις περιγράφονται με σαφήνεια και η εκτέλεσή τους υποβοηθάται από μεγάλο αριθμό εικόνων. Κατ' αυτό τον τρόπο, καθίσταται δυνατή η σύνταξη ενός εξατομικευμένου προγράμματος εξάσκησης, χωρίς προβλήματα.
Πολλές από τις ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν σε κάθε χώρο και με λίγο κόπο, π.χ. σε διαλείμματα της ορχήστρας, ακόμα και με ενδυμασία κοντσέρτου. Περιέχει ένα νέο πρόγραμμα ασκήσεων, προορισμένο για μη χρονοβόρα άσκηση στο σπίτι.
Περιεχόμενα
1 Η σημασία της πρόληψης για μουσικούς 1 2 Διαφορετικές τεχνικές χαλάρωσης για μουσικούς κατά την εργασία τους 5 3 Εντόπιση και ειδικός σχεδιασμός άσκησης των μυών του κορμού για μουσικούς 45 4 Υψηλή απαίτηση αποδοτικότητας από μουσικούς και το κινητικό σύστημα μυών-τενόντων 63 5 Διατήρηση της αποδοτικότητας και ευλυγισίας σε μουσικούς μέσω της μεθόδου των εντατικών διατάσεων (ΜΕΔ) 89 6 Η σημασία ενός καλώς λειτουργούντος καρδιαγγειακού συστήματος για μουσικούς μέχρι προχωρημένης ηλικίας 101 7 Σημαντική βελτίωση αποδοτικότητας μέσω διπλά βασισμένων ασκήσεων οξυγόνωσης για μουσικούς 125 8 Η μέθοδος εντατικών διατάσεων για μουσικούς διαφορετικών μουσικών οργάνων 133 9 Η πρακτική εφαρμογή της μεθόδου εντατικών διατάσεων στο διάλειμμα της ορχήστρας 155 Βιβλιογραφία 157 Προέλευση εικόνων 160
 
Είδος προϊόντος
Βιβλία
Εκδότης
Εκδ.Παρισιάνου
Επιστημονικό πεδίο
Άσκηση
Μυοσκελετικά

Σχετικά προϊόντα

(There are 15 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password