ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ - Διαχείριση & Ολοκληρωμένη Φυσική Αποσυμφορητική Θεραπεία

ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ - Διαχείριση & Ολοκληρωμένη Φυσική Αποσυμφορητική Θεραπεία

lymphbook

Είναι το πρώτο και ίσως το μόνο βιβλίο για τη διαχείριση του λεμφοιδήματος και των οιδημάτων στα Ελληνικά. Γραμμένο από εξειδικευμένους επιστήμονες και θεραπευτές, αποτελεί τον απόλυτο κλινικό οδηγό για τη θεραπεία των οιδημάτων απευθυνόμενο τόσο σε φυσικοθεραπευτές, όσο και σε γιατρούς και ασθενείς που θέλουν να εμβαθύνουν τη γνώση τους στο αντικείμενο. Την επιμέλειά του ανέλαβε ο Ευριπίδης Τριανταφύλλου, ένας από τους κορυφαίους θεραπευτές για της διαταραχές του λεμφικού συστήματος στην Ελλάδα. Το βιβλίο για λεμφοίδημα είναι πλούσιο σε εικόνες και με αναλυτική περιγραφή των τεχνικών λεμφικής παροχέτευσης και περίδεσης και με εκτενείς πληροφορίες για τη χρήση των συμπιεστικών ενδυμάτων.

  • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€ Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
  • 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα 3€ έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα
  • Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές Ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές
45,00 €
με ΦΠΑ Delivery: 1 to 3 weeks
Ποσότητα
Σε Απόθεμα

Βιβλίο για Λεμφοίδημα - Ελληνική εκδοση

Η εξελικτική πορεία του λεμφοιδήματος μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά μόνο μέσα από τη συστηματική εφαρμογή των παρεμβάσεων της φυσικής αποσυμφόρησης. Η διαχείριση του οιδήματος σε εξωτερικούς ασθενείς ως κομμάτι της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους ειδικούς θεραπευτές στη λεμφική παροχέτευση. Αυτό το βιβλίο για λεμφοίδημα παρέχει ένα μεγάλο εύρος πρακτικών λύσεων για όλα τα πεδία της θεραπείας.

Με σκοπό να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ, το οίδημα από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και το μετατραυματικό οίδημα, είναι απαραίτητη η σωστή χρήση και η επαρκής εκτέλεση των διάφορων εξατομικευμένων μέσων και η συνεπής και συνεχιζόμενη συμμόρφωση από την πλευρά του ασθενή.

Με τις ξεκάθαρες εικόνες και τις περιεκτικές οδηγίες, αυτό το βιβλίο για Λεμφοίδημα είναι προσανατολισμένο στον χρήστη– γραμμένο από επαγγελματίες για επαγγελματίες – απεικονίζοντας τη γενική ιδέα για τη διάγνωση και τη θεραπεία, προβεβλημένη από έμπειρους ειδικούς στο πεδίο αυτό με έναν περιεκτικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Η δεύτερη Γερμανική έκδοση αναθεωρήθηκε πλήρως, ενημερώθηκε και περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες βασικές συμβουλές για τη διαχείριση της ποιότητας, τις ειδικές τεχνικές περίδεσης και τη μέτρηση συμπιεστικών ενδυμάτων. Καθώς το βιβλίο για λεμφοίδημα έχει αποδείξει επί σειρά ετών την αξία του στην εκπαίδευση των εξειδικευμένων θεραπευτών στη λεμφική παροχέτευση, είναι εξίσου πολύτιμο σαν έργο αναφοράς για ενδιαφερόμενους γιατρούς, ειδικούς στα συμπιεστικά ενδύματα και σε ασθενείς.

Η Αγγλική έκδοση, πάνω στην οποία βασίστηκε και η Ελληνική έκδοση για λεμφοίδημα, είναι ακόμα πιο ενημερωμένη και διευρυμένη σε σχέση με την αντίστοιχη Γερμανική.

Για την Ελληνική έκδοση έγιναν μερικές ακόμα διορθώσεις και προσθήκες για να ακολουθεί τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα.

Οι Hans Pritschow (www.zml-pritschow.de) και Christian Schuchhardt είναι δύο από τους κορυφαίους παγκοσμίους ειδικούς πάνω στο Λεμφοίδημα.

Ο Hans Pritschow είναι πιστοποιημένος καθηγητής και έχει διδάξει τη μέθοδο αντιμετώπισης για το ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ του Dr. Vodder σε χιλιάδες φυσιοθεραπευτές, όπως και σε σπουδαστές της σχολής Φυσιοθεραπείας του Foldi, Freiburg, Γερμανία, από το 1982.

Πρόσφατα έγινε διευθυντής του Κέντρου Λεμφικής Παροχέτευσης στο Waldkirch της Γερμανίας. Το 1977 η θεραπεία του λεμφοιδήματος, μαζί με τη συνδυασμένη φυσική αποσυμφορητική θεραπεία, άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στους φυσικοθεραπευτές της Γερμανίας. Η λεμφική παροχέτευση με τα χέρια, η οποία αναπτύχθηκε από τον Dr. Vodder συνδυάστηκε κλινικά με την πιεστική περίδεση, με θεραπευτικές ασκήσεις και περιποίηση δέρματος από τον Adonk.

Οι έρευνες έδειξαν ότι ο ασθενής είχε ελάττωση του οιδήματος σε ποσοστό 80% μέσα στις πρώτες 3-4 θεραπείες.

Μετά από την πρώτη φάση της αποσυμφόρησης, ο ασθενής θα έπρεπε να φορά έναν συμπιεστικό νάρθηκα για να διατηρούνται τα αποτελέσματα της θεραπείας. Ηταν μεγάλη ικανοποίηση για τον Hans Pritschow να πάρει μέρος σε αυτή την ανάπτυξη όταν πρωτοξεκίνησε να δουλεύει με τον Asdonk το 1977 στην πρώτη κλινική που εξειδικευόταν στη θεραπεία του λεμφοιδήματος παγκόσμια. Το 1982, απέκτησε επίσημα το πρώτο πτυχίο «Teacher of MLD» στη Γερμανία.

Την ίδια χρονιά συνάντησε τον Dr. Vodder. Από το 1983 μέχρι το 1990 ήταν ο πρώτος επικεφαλής καθηγητής και στη συνέχεια ο διευθυντής της σχολής Foldi, Freiburg, η οποία είχε πάνω από 900 σπουδαστές κάθε χρόνο. Από το 1991 διδάσκει τη συνδυασμένη φυσική αποσυμφορητική θεραπεία σε φυσιοθεραπευτές σε όλη την Ευρώπη, ενώ συγχρόνως ασχολείται με τα λεμφοιδήματα στην ιδιωτική του κλινική στο Black Forest.

Ο Dr. med. Christian Schuchhardt , γεννήθηκε το 1945 στην Βασιλεία.

Σπούδασε ιατρική στο Φράιμπουργκ i. Breisgau και στο Αμβούργο.

Από το 1964 μέχρι το 1972, ήταν ειδικευόμενος Ιατρός στο παθολογικό ινστιτούτο του πανεπιστημίου στο Φράιμπουργκ, το 1974 έως το 1983 ειδικεύτηκε στην παθολογία, αιματολογία και ογκολογία στην κλινική του πανεπιστημίου Φράιμπουργκ και από το 1983 έως το 1990 ήταν διευθυντής στην κλινική Földiklinik Hinterzarten.

Το 1990 έγινε διευθυντής της κλινικής Klinik Pieper, St. Blasien-Menzenschwand, εξειδικευμένη κλινική για ογκολογικές και λεμφικές παθήσεις όπως το ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ.

Έχει κάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις με αντικείμενο την ογκολογία και την λεμφολογία.

Είναι συν-εκδότης πολλών ειδικών συγγραμμάτων της λεμφολογίας, όπως:

  • Drenaggio linfatico , teoria, techniche di base e applicate & fisioterapia decongestionante, , 1. έκδοση 2009,
  • Erkrankungen des Lymphgefässsystems, 4. έκδοση 2006,
  • Lymphedema- Diagnosis and Therapy (1997, 2000, 3. Édition 2007),
  • Das Lymphödem und die komplexe physikalische Entstauungstherapie, 2. έκδοση 2008, και άλλα.

Παρευρίσκεται τακτικά σε συνέδρια παραθέτοντας διαλέξεις στην Γερμανία και στο εξωτερικό.

Είναι ιατρικός διευθυντής πολλών σχολών για την λεμφική παροχέτευση σύμφωνα με την μέθοδο Asdonk/Földi σε Ελβετία, στη Γερμανία και στον Καναδά.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής ένωσης λεμφολογίας και πρόεδρος της εκπαιδευτικής επιτροπής της γερμανικής ένωσης λεμφολογίας.

Είδος προϊόντος
Βιβλία
Εκδότης
Healthaction
Γλώσσα
Ελληνικά
Επιστημονικό πεδίο
Λεμφικό σύστημα

Σχετικά προϊόντα

(There are 4 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password