Άσκηση

Κυκλική προπόνηση με σταθμούς- Είναι ο ιδανικός τρόπος θεραπευτικής άσκησης;

Κυκλική προπόνηση – Τι είναι;

Η κυκλική προπόνηση είναι ένας λειτουργικός τρόπος ώστε να μπορούν αρκετά άτομα να εναλλάσουν ασκήσεις, έχοντας έτσι ένα πλήρες πρόγραμμα ενδυνάμωσης ή/και αερόβιας άσκησης.

Αποτελεί έναν αρκετά διαδεδομένο τρόπο ομαδικής άσκησης στα γυμναστήρια καθώς έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά ομαδικά group άσκησης.

Ουσιαστικά ο instructor δημιουργεί μερικούς σταθμούς ασκήσεων, τόσους όσα είναι τα άτομα που πρόκειται να ασκηθούν.

κυκλική προπόνηση

Κάθε σταθμός επιτελεί έναν διαφορετικό σκοπό είτε πρόκειται για ενδυνάμωση, είτε για διάταση είτε για αερόβια βελτίωση. Ο instructor ορίζει έναν αριθμό επαναλήψεων ή ένα χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της άσκησης σε κάθε σταθμό. Επίσης ορίζεται από τον instructor πόσοι κύκλοι θα πραγματοποιηθούν.

Έτσι ο κάθε ασκούμενος μπορεί να έχει ένα πλήρες πρόγραμμα άσκησης.

Θεραπευτική άσκηση – Απαραίτητη στη σύγχρονη φυσικοθεραπεία

Η σύγχρονη φυσικοθεραπεία είναι πλέον συνυφασμένη με τη θεραπευτική άσκηση.

Κάθε θεραπευτικό πλάνο θα πρέπει να καταλήγει σε άσκηση, κίνηση, επανεκπαίδευση και αλλάγή εργονομίας.

Έτσι διασφαλίζεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα και ο ασθενής επανέρχεται στην κανονικότητα με ασφάλεια και σωστά κινητικά πρότυπα.

                      κυκλική προπόνηση

Το πρόβλημα είναι πως τις περισσότερες φορές οι ασθενείς δεν είναι συνεπείς στο ασκησιολόγιο που τους δίνεται για το σπίτι.

Έτσι πλέον οι θεραπευτές προσπαθούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα άσκησης στο θεραπευτήριο τους ώστε να έχουν τον πλήρη έλεγχο μέχρι ο ασθενής να είναι πλήρως λειτουργικός.

Μπορεί η κυκλική προπόνηση με σταθμούς να είναι το μοντέλο εφαρμογής θεραπευτικής άσκησης;

Η θεραπευτική άσκηση μπορεί να εφαρμοστεί άψογα σε ένα κυκλικό μοτίβο με σταθμούς. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά τόσο για τον ασθενή όσο και για το θεραπευτή.

1)Δίνεται η δυνατότητα στον θεραπευτή να εξασκεί ταυτόχρονα πολλά άτομα. Ιδανικά ο θεραπευτής μπορεί να συγκεντρώνει στο ίδιο group άσκησης άτομα με την ίδια παθολογία.

2)Οι ασθενείς απολαμβάνουν καλύτερα την προπόνηση τους όντας σε ομάδες ατόμων. Επίσης μπορούν να έχουν οπτικά ερεθίσματα βλέποντας και άλλα άτομα να εκτελούν τις ασκήσεις. Έτσι βελτιώνεται η τεχνική τους αλλά επίσης ενθαρρύνονται να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο όταν δεν καταφέρνουν καλά κάποια άσκηση.

                          κυκλική προπόνηση

3)Ο θεραπευτής γλιτώνει χώρο και χρόνο. Σε μια συνεδρία μπορεί να εξασκήσει αρκετά άτομα, να τα ελέγχει για πιθανά λάθη και να τα εξελλίσει σύμφωνα με την πρόοδο τους. Επιπλέον ο χώρος που χρειάζεται είναι σχετικά μικρός.

4)Ο εξοπλισμός δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός, καθώς αρκεί να αγοραστεί ένα εργαλείο άσκησης για κάθε σταθμό. Στις περιπτώσεις των ομαδικών προγραμμάτων όπου οι ασθενείς κάνουν ταυτόχρονα ίδιες ασκήσεις θα χρειαζόταν πολλαπλάσιος εξοπλισμός, με επιπλέον οικονομικό κόστος.

Βρείτε  σε εμάς όλα τα απαραίτητα εργαλεία άσκησης και δημιουργήστε σήμερα το δικό σας κυκλικό πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password