Βελονισμός

8 ενδιαφέροντα στοιχεία για το βελονισμό

Τι είναι ο βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι παγκοσμίως γνωστός για τις θεραπευτικές και αναλγητικές του ιδιότητες. Βασίζεται στην πανάρχαια Κινέζικη τεχνική με βελόνες βελονισμού σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, τα οποία καλούνται σημεία βελονισμού.

Τα αποτελέσματα του βελονισμού μπορεί να είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ενώ πάντα εμπεριέχουν και ένα ποσοστό placebo effect.

Στον κόσμο της εναλλακτικής ιατρικής είναι η δημοφιλέστερη θεραπευτική μέθοδος.

Ο βελονισμός έχει τις ρίζες του χρονικά στην Ταοϊστική περίοδο, 2200 χρόνια πρίν. Σε αυτή την περίοδο ο διαλογισμός και η ροή της ενέργειας ήταν τα βασικά συστατικά της θεραπευτικής διαδικασίας όλων των ασθενειών.

Όλα αυτά λίγο εως πολύ είναι γνωστά σε όλους. Τα παρακάτω όμως 8 γεγονότα τα γνωρίζατε;

8 facts για το βελονισμό και τις βελόνες βελονισμού

Οι μελέτες έδειξαν πως τα σημεία βελονισμού είναι περισσότερο αγώγιμα στον ηλεκτρισμό σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του δέρματος. Ίσως για αυτό το λόγο επιλέχθηκαν και από τους κινέζους θεραπευτές για την κατάρτιση του βελονιστικού χάρτη, απλά αυτό έγινε με εμπειρικά κριτήρια.

Η λέξη acupuncture (βελονισμός) προέρχεται από τη λατινική λέξη Acus που σημαίνει βελόνα και Punura, που σημαίνει “να τρυπάς”.

Η αρχική κατασκευή στις βελόνες βελονισμού δεν ήταν φυσικά από ανοξείδωτο ατσάλι και ασήμι. Οι πρώτες βελόνες φτιάχνονταν από πέτρα, μπαμπού ή αιχμηρά οστά ζώων.

Ο βελονισμός πλέον εφαρμόζεται με τρόπους και τεχνικές που διαφέρουν ανάλογα την χώρα. Έτσι μπορούμε να δούμε διάφορες παραλλαγές σε Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα και φυσικά στον Δυτικό κόσμο.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν πάνω από 100 ενεργειακά σημεία βελονισμού στο σώμα. Βέβαια επιστημονικά έχουν επιβεβαιωθεί ώς ένεργά μόλις 10-18 σημεία, ενώ στις δυτικού εφαρμογές τα σημεία βελονισμού είναι ως επι το πλέιστον τα μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης (trigger points).Οι βελόνες βελονισμού είναι αρκετά πιο λεπτές (0,16-0,35 mm) από τις κανονικές ιατρικές βελόνες και για αυτό το λόγο δεν προκαλούν αιμορραγία καθώς τρυπούν το δέρμα.

Ο βελονισμός βασίζεται στην θεωρία της πύλης του πόνου. Έτσι τα ηλεκτρικά ερεθίσματα από την είσοδο της βελόνας βελονισμού ταξιδεύουν γρηγορότερα, κατακλύζουν τα αντίστοιχα κέντρα στο νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο και τελικά μπλοκάρουν τα ερεθίσματα του πόνου.

Έχει αποδειχτεί πως ο μικροτραυματισμός από την είσοδο της βελόνας προκαλεί την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες εισέρχονται στην αιματική κυκλοφορία και προκαλούν αναλγησία. Ωστόσο ο βελονισμός είναι εντελώς ανώδυνος, ακόμα και αν ένα μέρος της δράσης του βασίζεται σε μικροτραυματισμό ανατομικών δομών.


Δέιτε σε εμάς τις ποιοτικότερες βελόνες βελονισμού Classic Plus Pro αλλά και βελόνες απο τις Orca και Dongbang ακολουθώντας το συνδεσμο : Βελόνες για βελονισμό

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password