Άσκηση

Γυμναστική στο σπίτι – Πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα;

558c1e9d6bb3f7cd4e839acd-1024x768.jpg

Γυμναστική στο σπίτι – Μια συνήθης πρόταση των θεραπευτών στους ασθενείς τους

Η γυμναστική στο σπίτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα βολέψει καταρχάς από την άποψη του χρόνου. Χωρίς να υπάρχει η ανάγκη μετακίνησης σε γυμναστήριο, μπορεί να γίνει ένα εξίσου αποδοτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Επιπλέον οι ασθενείς εκτελούν τις ασκήσεις τους απρόσκοπτα, σε οικείο χώρο και χωρίς τις καθυστερήσεις και τις παρεμβολές ενός πολυσύχναστου γυμναστηρίου.

Το μόνο εμπόδιο είναι η έλλειψη εξοπλισμού. Είναι όμως τελικά ένα υπαρκτό και πραγματικό εμπόδιο;

Γυμναστική στο σπίτι : Κόστος και επιλογές

Στην πραγματικότητα οι επιλογές σε εργαλεία γυμναστικής είναι πλέον άφθονες, προσιτές και οικονομικές. Επιπλέον δεν καταλαμβάνουν χώρο ενώ πολλά από τα εργαλεία που θα σας προτείνουμε μπορεί να τα έχει ο ασκούμενος ακόμα και στις διακοπές ή σε ένα επαγγελματικό ταξίδι!

Ας δούμε όμως ποιά είναι τα απαραίτητα εργαλεία για γυμναστική στο σπίτι

Στρώμα γυμναστικής

Το στρώμα γυμναστικής είναι ο τρόπος να μετατρέψει κανείς το σκληρό πάτωμα σε ένα μαλακό και βολικό δάπεδο ασκήσεων. Είναι φτιαγμένο συνήθως από αφρώδες μαλακό υλικό και είναι αντιολισθητικό. Φυσικά προάγει και την υγιεινή.

γυμναστική στο σπίτι

Τέλος μπορεί να μεταφερθεί και σε εξωτερικό χώρο εαν υπάρχει η ανάγκη για άσκηση σε εξωτερικό περιβάλλον όπως πχ σε ένα άλσος.

Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και υλικά κατασκευής και αποθηκεύεται πανεύκολα και γρήγορα! Εαν οι ασκήσεις αφορούν yoga ή pilates υπάρχουν ειδικά στρώματα με extra αντιολισθητικότητα.

Σετ βαράκια 

Εφόσον ο θεραπευτής έχει επιτρέψει τις ασκήσεις ανοικτής κινητικής αλυσίδας, οι αλτήρες είναι μια πολύ καλή λύση για προσθήκη βάρους στα άνω άκρα.

Με τα βαράκια οι ασκήσεις είναι πραγματικά απεριόριστες, αρκεί να υπάρχει φαντασία. Μπορείτε να γυμνάσετε κυριολεκτικά όλο το σώμα.

                         D9zwg9iWsAAQIDl.jpg

Μια σειρά από βαράκια 1kg-10kg φτάνουν για να κάνει ο ασθενής το χώρο του κανονικό γυμναστήριο και τη γυμναστική στο σπίτι πλήρη. Προτιμήστε τα εξαγωνικά που μπορούν να γίνουν κάλλιστα και λαβές για ασκήσεις στήριξης, και δεν »τσουλάνε».

Τα βαράκια με pvc επικάλυψη είναι ανθεκτικά και όμορφα για το χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν. Εαν έχετε πολλά βαράκια μπορείτε με ελάχιστο κόστος να τα έχετε όμορφα οργανωμένα χρησιμοποιώντας το ειδικό stand για βαράκια.

Λάστιχο γυμναστικής 

Τα λάστιχα γυμναστικής είναι ο ιδανικός τρόπος ενδυνάμωσης χωρίς τραυματισμούς.

Η προοδευτικότητα της αντίστασης προστατεύει τις αρθρώσεις και προσομοιάζει στην ελαστικότητα των μυϊκών ινών. Τα λάστιχα γυμναστικής είναι πραγματικά πολύ οικονομικά, μεταφέρονται ακόμα και στην τσέπη και προσφέρουν δυνατότητα μίμησης κινήσεων αλλά με αντίσταση.

theraband

Διατίθενται σε διάφορα επίπεδα αντίστασης.

Μπορείτε να βρείτε τα απλά λάστιχα γυμναστικής, τα κυκλικά λάστιχα loops ή τα πιο επαγγελματικά λάστιχα CLX με extra αντοχή και ενσωματωμένες θηλιές συγκράτησης.

Επίσης στα λάστιχα γυμναστικής μπορούν να προσαρμοστούν και ειδικές λαβές ώστε να γίνει η άσκηση ακόμα πιο αποδοτική.

Πλατφόρμες ισορροπίας

Οι πλατφόρμες ισορροπίας είναι αυτές που θα συμπληρώσουν το κομμάτι στη γυμναστική στο σπίτι με την απαραίτητη ιδιοδεκτικότητα. Νευρομυϊκός συντονισμός και ιδιοδεκτικές ασκήσεις προστατεύουν τις αρθρώσεις από επανατραυματισμό.

πιάτο ισορροπίας

Επιπλέον ανεβάζουν κατακόρυφα τα επίπεδα λειτουργικότητας αλλά και την αυτοπεποίθηση του ασκούμενου ώστε να πραγματοποίησει κινήσεις που απέφευγε μέχρι πρότινος.

Η πλατφόρμα ισορροπίας μπορεί να είναι μαλακή αφρώδης, πλαστική σε μορφή δίσκου ή ακόμα και σε μορφή διαδρόμου με ελατήρια.

Medicine ball

Οι medicine balls είναι ειδικές μπάλες σε σχετικά μικρή διάμετρο αλλά με βάρος από 1kg εως και 10kg. Είναι πραγματικά ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο για γυμναστική στο σπίτι ειδικά όταν θέλουμε να γυμνάσουμε κορμό, ώμους ή πόδια.

Astraeus-Gym.png

Συνήθως έρχονται σε μορφή συμπιεσμένου καουτσούκ αλλά μπορεί και να είναι λαστιχένιες εξωτερικά με γέμιση άμμου εσωτερικά (κατάλληλες και ως slam balls).

Foam Rollers

Τα Foam Rollers είναι αφρώδεις κύλινδροι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για κινητοποίηση όσο και για διάταση μετά τη γυμναστική στο σπίτι.

Με την κατάλληλη τοποθέτηση του σώματος είναι ικανά να επιφέρουν σημαντικά επίπεδα κινητικότητας και ελαστικότητας σε μυς και αρθρώσεις.

foam roller

Τα foam rollers διατίθενται σε διάφορα μεγέθη ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν εύκολα.

Επίσης πλέον έχουν και ανάγλυφες επιφάνειες ώστε να προσφέρουν και μερικά από τα ευεργετικά ωφέλη της μάλαξης και του trigger point pressure.

Όλα τα παραπάνω συνάδουν στο γεγονός πως η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να είναι αποδοτική, οικονομική και απόλυτα εφικτή!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password