Λεμφοίδημα & Οιδήματα

Ξηρό ταλαιπωρημένο δέρμα - Πως θα το αντιμετωπίσω αποτελεσματικά;

Ξηρό δέρμα και ταλαιπωρημένο δέρμα - Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Ένα, τόσο αισθητικής όσο και ιατρικής φύσεως, πρόβλημα στα χέρια είναι η ξηρότητα και οι μικρές επώδυνες πληγές. Μπορεί να προκληθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες, από τη συχνή χρήση νερού και σαπουνιών/απορρυπαντικών αλλά και από τη συχνή χρήση ιατρικών γαντιών, λαδιών μασάζ, ζεστού νερού κλπ.

Η επιδερμίδα στα χέρια μας είναι από τα ελάχιστα σημεία που είναι μόνιμα εκτεθειμένο σε καθημερινές 'δοκιμασίες', ατμοσφαιρικούς ρύπους, περιβαλλοντικές αλλαγές θερμοκρασίας και γενικότερη ταλαιπωρία πχ από χημικά συστατικά.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ραγδαία αύξηση χρήσης σαπουνιών και αντισηπτικών έχει σαν αποτέλεσμα ευαίσθητο, ξηρό και τραχύ δέρμα στα χέρια, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες αλλά ακόμα και σε παιδιά! Τα αποτελέσματα είναι συνήθως επώδυνα και το αισθητικό αποτέλεσμα, αν δεν προληφθεί η περιποίηση των χεριών, είναι απογοητευτικό. 

Τι συμβαίνει και επέρχεται αυτή η ξηρότητα;

Η ξηρότητα οφείλεται σε αλλοίωση του φυσικού προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας.

Αυτό συμβαίνει γιατί παράγονται ολοένα και λιγότερα λιπίδια, με αποτέλεσμα τα επιδερμικά κύτταρα να αδυνατούν πλέον να συγκρατήσουν το νερό, το οποίο εξατμίζεται προκαλώντας ξηροδερμία. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε απαλά, υγιή και ανθεκτικά χέρια;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα η χρήση της κρέμας περιποίησης χεριών Nourishing Hand Cream της Herodicus care.

Η Herodicus care έγινε γνωστή στην Ελλάδα για την super premium κρέμα μάλαξης με τα αγνά ελληνικά συστατικά της και τα εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπευτική μάλαξη και το IASTM.

Η επίσης εκπληκτική κρέμα χεριών με ελληνικά αγνά συστατικά συμβάλλει στη θρέψη και επανόρθωση των ταλαιπωρημένων χεριών αλλά και στην πρόληψη από πιθανή ξηρότητα.

Προστατεύει, ανακουφίζει, ενυδατώνει βαθιά αφήνοντας τα χέρια βελούδινα και απαλά, χωρίς καμία αίσθηση λιπαρότητας.

Πως δρα η Nourishing Hand Cream by Herodicus Care;

Η κρέμα χεριών της Herodicus care δρα σε βάθος και με εντυπωσιακά αποτελέσματα χάρη στα παρακάτω συστατικά της;

Ουρία: Είναι φυσικό συστατικό της επιδερμίδας. Έχει κερατολυτική, μαλακτική, αντιβακτηριακή και ενυδατική δράση, Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης και αποτρέπει τη μείωση ελαστικότητας στο δέρμα μας.

Δεσμέυει μεγάλη ποσότητα νερού, ενυδατώνοντας σταδιακά το δέρμα και δημιουργώντας την αίσθηση της απαλότητας.

Άμυλο ρυζιού: Στην κίνα και την Ιαπωνία, οι γυναίκες ακολουθούσαν μια πανάρχαια ιεροτελεστία ομορφιάς, Συνήθιζαν να κάνουν μπάνιο με το νερό που μούσκευαν το ρύζι.

Η απαλότητα και η φωτεινότητα της επιδερμίδας τους είναι γνωστή και έχει υπερτονιστεί σε ποικίλα ιστορικά κείμενα και καλλιτεχνικά έργα.

Η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τα ωφέλη από τη χρήση αυτού του συστατικού.

Το άμυλο ρυζιού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, λυαίνει την υφή και βοηθά στην ανάκτηση της φρεσκάδας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία, πολύτιμα συστατικά για το δέρμα.

Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, ανακουφίζει από ερεθισμούς, προστατεύει και ανακουφίζει το ταλαιπωρημένο δέρμα.

Πανθενόλη: Αποτελεί ένα δημοφιλές και ισχυρό συστατικό με πολλαπλά ωφέλη στη φροντίδα του δέρματος.

Καθώς απορροφάται από το δέρμα, μετατρέπεται σε βιταμίνη Β5.

Βοηθά το ξηρό ταλαιπωρημένο δέρμα να ανακτήσει την ελαστικότητα του αλλά και το ώριμο δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Θρέφει το δέρμα σε βάθος και ενισχύει παράλληλα την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος, αντικαθιστώντας τα παλιά κύτταρα με νέα. Καταπραϋνει άμεσα τυχόν ερεθισμούς ή επώδυνα 'σπασίματα' του δέρματος.

Βούτυρο καριτέ: Προέρχεται από τα φυσικά λιπαρά του καρπού του αφρικανικού δέντρου shea.

Είναι γνωστό για τις μοναδικές ευεργετικές του ιδιότητες και για τα πολλαπλά ωφέλη δερματικής αντιγήρανσης.

Η Αμερικανική ακαδημία δερματολογίας συστήνει το βούτυρο καριτέ για τη θεραπεία της ξηροδερμίας.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και παρέχει άμεση ανακούφιση από εξανθήματα, κοκκινίλες και ξηρότητα.

Βιταμίνη Ε: Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μια θαυματουργή βιταμίνη για την επιδερμίδα.

Μετριάζει τη βλάβη από τις ελέυθερες ρίζες, γεγονός που την καθιστά ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό.

Καταπραϋνει τις φλεγμονές του δέρματος και προσφέρει βαθιά, μακράς διάρκειας ενυδάτωση.

Αλόη: Ένα φυτικό συστατικό που όλοι το γνωρίζουμε για τις θαυματουργές του ιδιότητες. Συχνά το αποκαλούν το φυτό της αθανασίας. Περιέχει βιταμίνες A, C και Ε.

Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα.

Η βιταμίνη C βοηθά να δημιουργηθεί το κολλαγόνο του δέρματος.

Η βιταμίνη Ε με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. Ενυδατώνει, προλαμβάνει, ανανεώνει, αναπλάθει και προστατεύει.

Μειώνει δραστικά τις πιθανότητες εμφάνιση σκούρων κηλίδων στο δέρμα.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να έχω υγιή και ενυδατωμένα χέρια;

Υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας για να περιποιηθείτε τα χέρια σας αλλά και γενικότερα το δέρμα σας.

  • Πιείτε άφθονο νερό στη διάρκεια της μέρας
  • Ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά
  • Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια ή τα σαπούνια με πολλά χημικά πρόσθετα, αρώματα, χρώμα κλπ. Το  φυσικό Σαπούνι Ελιάς είναι η ιδανική λύση!
  • Στεγνώστε καλά τα χέρια σας μετά το πλύσιμο, εστιάζοντας ανάμεσα στα δάκτυλα
  • Χρησιμοποιείστε ήπια αντισηπτικά καλής ποιότητας και εγνωσμένης αξίας. πχ το αντισηπτικό Manusept gel είναι εξαιρετικό!
  • Χρησιμοποιείτε καθημερινά και κυρίως το βράδυ πριν τον ύπνο τη θρεπτική κρέμα χεριών Nourishing Hand Cream της Herodicus Care, κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Τοποθετείστε μια συσκευασία Nourishing Hand Cream της Herodicus Care δίπλα στο κομοδίνο σας ώστε να σας είναι εύκολο και να σας γίνει συνήθεια η περιποίησ των χεριών σας. Η διαδικασία θα σας πάρει 3-5 λεπτά αλλά τα αποτελέσματα που θα δείτε θα σας εντυπωσιάσουν!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password